Soft cookies with chocolate

Pershendetje miq! Si nje vajze qe i adhuron embelsira , te gjitha llojet e tyre pa asnje perjashtim nuk mund te mungonte qe te eksploroja dhe me cookies me cokollate ! 
Pa dashur per ta zgjatur po tregoj me hollesi pergatitjen e tyre dhe ju ftoj ti beni dhe ju đź’‹

Në një tas të madh duke përdorur një mikser të mbajtur me dorë perzieni gjalpën për 1 minutë me shpejtësi të mesme derisa të jetë krejtësisht i bute.. Shtoni sheqerin ngjyrë kafeje dhe sheqerin e grimcuar dhe përzieni me shpejtësi të mesme pastaj perzihet me vezë dhe vanilje. Në një tas të veçantë, kombinoni miell, miell misri, sode buke dhe kripë. Me shpejtesi te ngadalte perziejme ingridientet e kombinuar. Brumi cookie do të jetë mjaft i trashë. Shtoni copëzat e çokollatës dhe përzieni për rreth 5 sekonda derisa të shperndahen në mënyrë të barabartë. Mbuloni brumin fort me fletë alumini ose mbyllje plastike ku duhet te qendroj per 1 ore ose me shume. Te pushuarit është e detyrueshme për këtë brumë cookie. Hiqeni brumin e biskotës nga frigoriferi dhe lejoni të ulet
nĂ« temperaturĂ«n e dhomĂ«s pĂ«r 10 minuta. Ngrohni furrĂ«n nĂ« 350 ° F (177 ° C).. Vendosni mĂ«njanĂ«. Pasi tĂ« ftoheni, brumi do tĂ« jetĂ« paksa thĂ«rrmues, por do tĂ« bashkohet nĂ«se punoni brumin me duart tuaja ndĂ«rsa rrokulliset nĂ« topa individuale. Topat roll prej brumi ndajini, rreth 1.5 lugĂ« brumĂ« secili.. Piqni pĂ«r 10-11 minuta, derisa te behen kafe te arte anash. Ata do tĂ« duken jashtĂ«zakonisht tĂ« buta kur t'i hiqni ato nga furra. Lejoini tĂ« ftohet pĂ«r 5 minuta nĂ« fletĂ«n e cookie. NĂ«se cookies janĂ« shumĂ« tĂ« fryrĂ«, provoni butĂ«sisht duke shtypur poshtĂ« mbi ta me pjesĂ«n e prapme tĂ« njĂ« lugĂ«. Ata do tĂ« ulen pak, ndĂ«rsa ju i lini tĂ« ftohtĂ«. Transferoni nĂ« raft ftohĂ«s pĂ«r t’u ftohur plotĂ«sisht. Cookies qĂ«ndrojnĂ« tĂ« freskĂ«ta tĂ« mbuluara nĂ« temperaturĂ« dhome deri nĂ« 1 javĂ«. 

përbërësit:
 3/4 filxhan ose 170 gr gjalpi i pakripur, zbutet deri nĂ« temperaturĂ«n e dhomĂ«s 
3/4 filxhan (150g) mbushur sheqer ngjyrë kafe të errët
 1/4 filxhan (50g) sheqer i grimcuar 
1 vezĂ« tĂ« madhe, nĂ« temperaturĂ«n e dhomĂ«s 
2 luge caji ekstrakte tĂ« pastĂ«r vanilje 
2 gota (250g) miell 
2 lugĂ« çaji miell misri 
1 lugĂ« çaji sode buke 
1/2 lugĂ« çaji kripĂ« 
 1/4 filxhan (225g) copa cokollate 

Comments

Popular Posts